bf anak dan taknak susu formula

Assalamualaikum mommies, nak tanya sya buntu.. Anak sya baru 13 hari tpi masih demam kuning. Anak sya taknak minum susu formula, stiap kali susu mesti muntah. Jadi sya stop susu formula dan bf saja. Tpi stiap kali bf anak mcm x puas dan stiap checkup mesti berat badan sikit ja naik 😭#seriusnanya

2 Balas

Tips bnyakkn susu … kalau saya la… beli air susu kurma dutch lady…. @ mkn roti jagung gardenia…..Pastikan baby menyusu setiap 2 jam sekali….dan pastikan tiap kali menyusu pastikan baby menyusu paling awal stgah jam tempoh menyusu… baby jaundis kerap tidur … kejutkan aje untuk menyusu… tips nk kejutkan… ambil tisu basah dap2 kt muka dia…pastikan berak kencing…. Sehari paling kurang 4 kali untuk turunkn kuning…

8mo ago

tq tipsnya mommy 🥰

Tak puas mcm mne tu? Dia menyusu lama ka? Kerapkan menyusu sis tiap 1.5jam ke 2 jam cmtu, Mlm2 set jam susukan baby.. Mmg penat sikit la.. Pastikan baby melekap dgn elok.. Kencing dan berak..

8mo ago

Cmtu antara 2, dia nk menyusu tp flow susu laju atau dia nk mengempeng tp susu tetap keluar.