Risau Kesihatan Kandungan

Assalamualaikum mommies. Kandungan bru masuk 19w tapi belum merasa pergerakan. Macamana kita nak tahu kalau baby dalam keadaan baik-baik sahaja? Kalau kerap pergi ultrasound ok ke? 😅 Selalu paranoid dengan keadaan dia.#ingintahu #firstmom #bantusharing

1 Balas

Waalaikumussalam, pgerakan baby boleh di kesan sekitar 20minggu keatas bergantung pd individu. Ada yg cepat, ada yg lewat. Tugas ibu, sentiasa berfikiran +ve supaya kndungan dlm keadaan baik2, jaga kesihatan, consume real food utk dapatkan vitamin, mkn ubt yg telah di bekalkan oleh doktor/misi, dan sentiasa berhati2 bila buat aktiviti seharian.