bawak baby 3bulan jalan

assalamualaikum mommies, anak sy 3bulan 8hari, 24jam dkt rumah n hanya weekend shj kluar gi pantai utk bg dia grounding .. msih terlalu awal ke utk bby umur mcm tu utk bawa dia ke tmpt awam contoh mall, kedai makan, pasaraya? any suggestions bby usia brp bru disarankan ke tmpt awam? tq atas pendapatnya #bantusharing #firstmom #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu

4 Balas

bila2 mommy nk bwk teruskan je, mall ke pantai ke ape ke janji tmpt tu okay lh, klu tgk certain tmpt tu ramai sgt org n padat elakkan pergi sbb bahaya dri segi kesihatan baby, mommy pon kena get ready lh klu baby meragam dll, jgn gelabah or takut , klu breastfeeding bwk cover siap2 senang dkt mna2 je boleh menyusu klu xde nursing room, saya baby 1bulan dh bwk keluar biasa kn dia dunia luar, so far alhamdullillah ok aje , mommy je yg tahu baby sendiri pe’el mcm mna so goodluck

Saya lepas hbis pantang mmg bawa je anak kemana sy pergi.cuma jaga waktu tidur anak and susukan bila perlu. Bawak nursing cover kamana shj. Alhamdulillah anak x meragam sepanjang keluar. Mak sy pesan..pastikan baby selesa,kenyang & cukup tido..confirm best jalan2 merata 🤗🤗🤗

Saye 3 bulan da pegi cameron highland 😂 saye taktau bile waktu sesuai, saye main taram je. Alhamdulillah takde pape. Mase pantang pun saye da berjalan, tapi dalam kerete jelaa. Sebab saye tak boleh duduk ruma. Rase nak ngamuk sebab tepu 😅 tapi jangan ikut saye.

9mo ago

ye sis sy pun mcm sis, boleh serabut klau duduk rumah spnjang masa .. tp skrg sy kena korban la bnde tuu sejak ada anak nii, risau jdi ape² kt dia 😞

klau sye nak je bawa anak² gi jalan,tapi anak sye naik je kereta blum smpat duduk dah menangis mcm kena pukul..anak dari 3 bulan smpai 4 bulan taknk bawa jalan pkai kereta..duduk lah rumah jwbnya😂