HB low 10.4

Assalamualaikum mommies.. ade ke yg masa buka buku nurse cek hb bawah 11? Sy risau sgt..takut effect dekat baby 🤧#firstmom #firstbaby

6 Balas

sis mkn jmbu batu kcang kuda n try mnum susu kurma farm fresh or susu milk fresh farm fresh... inshallah hb naik mkn ubt iberat or ubt tmbh drh yg doc BG jgn skip...mkn ubt ngn juice utk elak kn muntah Lau x dpt la bdn tu vtmin tu nti...kafein kopi Milo Lau bole stop kn Milo tu krg2 kn la

2y ago

betul . mula2 tu telan mcm xde ape . after sejam tekak rasa mual n sakit kepala then muntah.. mmg rasa mcm besi karat 🤧 ok sy cuba apa yg sis suggest pula lepasni. tqq ❤️

Saya first pregnancy bukak buku dah merah HB. 10.4 dan lepas2 tu pun Mmg dah tak pernah tinggi and Mmg merah ja.... yg letih sebab bila hb rendah asyik nak kena p KK ja.. dr akan Bg ubat, and try makan buah3 yg boleh naikkan Hb...Mcm jambu batu, delima... And kurangkan or avoid kafein

2y ago

kafein tu lah yg sy minum tiap hari dari awal x tahu tgh pregnant .. maybe effect .. skg ni tgh usaha nak naikkan hb, risau dekat baby je ni.. sy doakan hb sis pun akan naik juga 🤲

sis try sangobion.. saya pregnant ank sulong dulu pernah admit sebb hb drop smpai 8.. lepas mkn sangobion alhamdulillah bacaan elok.. dekat2 bersalin hb 11-12 mcm tu

2y ago

wekam sis..sgt oke.. sehari sebijik je

try sblom g kk, minum air milo ke, mkn roti dlu ke apa ii breakfast bgi ada glukosa dlm bdn

sy 9bulan masih low HB..berdoa ja xda pa2 nanti😉

2y ago

td baru cek darah hb 10.3 ja...🥺

Off topic buka buku skrg week ke berapa ye?

2y ago

Ok2 tq 😄