Muntah susu

Assalamualaikum mommies.. ada sesiapa tahu atau ada pengalaman x bby 6 bulan muntah susu memancut mancut keluar semua susu yg dia minum.. keluar kot hidung jugak.. Risau plk.. tp bby nmpk ok aktif je #pleasehelp

2 Balas

baby sy pernah masa umur 8 bulan. masa tu sy beli susu dupro dlm kotak besar,ada 3 pek dlm kotak tu. 1st time susu,selepas beberapa minit selesai menyusu,baby sy terus muntah keluarkan semua susu yg baru dia minum. yg ke 2-3x pun sama,muntah selepas menyusu. kali ke 4 baby menyusu,barulah sy perasan ada yg tak kena dgn susu fm tu. sy cakap dgn husband,buka pek yg baru dlm kotak yg sama td. kalau baby masih lg muntah,mungkin susu dupro tu dah tak sesuai. lepas tukar susu pek baru,Alhamdulillah baby sy tak muntah lg. sy terus buang susu yg 1st td dan teruskan bagi susu sampai habis semua dlm kotak tu.

6mo ago

Yeke sis.. anak saya minum dupro jgk.. mmg beli sepaket tu je.. Lps sejam saya bagi balik susu dia dh x muntah.. mungkin perut dia msuk angin kot

waalaikumsalam.. pernah sekali, lps baby muntah terus jumpa doc.. doc kate tak perlu risau sbb baby aktif.

6mo ago

Baik.. Terima kasih sis