DARAH NIFAS

Assalamualaikum momies, sy nk bertanya darah nifas kitarannya brpe hri ya? Sy first momies n agk konfius pasal ni, sy bersalin czer on february darah pulak keluar sikit then bnyk, lps tu sikit balik n skg dy start bnyk balik normal ke? Hri ni hari ke 63 sy, harap ad yg mmbantu #SeriusTanya #newmom #bantusharing

2 Balas

max 60hari. kalau lebih, dah dikira istihadah. dah kena mandi wajib dan solat dah tu

5mo ago

ye. tukar pad betul2 before nak solat. tak perlu mandi wajib dah

dara nifas 60 hari je kak