perut mengeras

assalamualaikum mom's ade tak mcm saya da second trimester ni kerap sgt perut mngeras? jadi risau bila kerap jdi mcm ni,,,mom's ade yg sma mcm saya ke? btw skrg usia kandungan saya 21 weeks#seriusnanya

3 Balas

saya 21weeks 3 days , memang kerap sangat mengeras kadang risau sebab tktahu punca dia mengerass kann tapi bila rasa dia active rasa macam legaa sikit hati , mungkin normal mengeras tapi jangan sampai bebetul keras gilaa , itu bahaya rasanyaaa . saya pun firstmom cuma kongsi pengalaman ajee hihi

normal je keras tu mybe tahan kencing atau x ckup air. mnum air byk2 ya dan jgn tahan kencing utk kurangkan perut mengeras. kdg baby tu pusing2 kdudukan. x pon mybe kita duduk trlalu lama atau berdiri terlalu lama

kadang2 ada juga.. esp bila malam / sejuk... tp selagi dia xkeras yg betul2 keras macam dinding, sepatutnya ok jer..