Sangkut lepas minum air gula

Assalamualaikum, minggu lepas sy baru buat untuk minum air gula tu. Lepas tu nurse call kata sangkut. Esok nak kena datang klinik untuk check gula. Cumanya sy x puas hati dengan nurse yg call sy. Dah la tuduh sy macam2 kata x puasa masa minum air gula tu. Padahal sy ikut apa yg dia cakap. Sy puasa dari 10 malam sampai 10 pagi. Yg paling menyakitkan hati dia kata sy makan x ingat dunia sebab tu sangkut. Nurse memang mulut macam longkang eh? X boleh ke jaga hati ibu mengandung. Memang untuk check gula nurse last bagi makan 9.30 malam je ke? Tu pun dia suruh minum air kosong dengan sekeping roti je. Sy stress sebab nurse cakap yg bukan2 dekat sy. #firstmom #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

mgtt memang kena puasa dri pkul 10 mlm sampai habis amek darah 2nd time. kalau pkul 10 pagi tu belum amek darah lagi utk 2nd time tapi awk dah makan kena repeat balik nak2 lagi pkul 10 tu awk mkn roti putih, gula tinggi. kalau nurse suruh buat bsp. yg ni x perlu puasa. makan je pukul berapa pon. 1st bsp sblm breakfast. 2jam lps breakfast. 2jam lps lunch kalau nurse ikut procedure bru kalau x sblm dinner. and 2jam lps dinner. lps buat bsp mlm kalau lapar boleh je mkn xde mslh pon. tpi krg kan karbo, lebih kan sayur dgn protein, jgn mkn buah as snacks, amek 1slice every big meal, lunch n dinner. elakkan buah tinggi gula boleh pg google yer. jgn minum susu mengandung. tukar mnum susu kotak je. atau susu tepung. susu mengandung punca gula tinggi. air manis ke air buah ke krg kan 1day 1glass je.