Minta Pandangan Akak² . Tq🫶🏻

Assalamualaikum. Maaf, saya nak bertanya. Clear blue result memang dah betul² confirm ke pregnant? 1 - 2 weeks ni apa yang patut saya buat? Akak² yang dah berpengalaman boleh share tips or info? #1sttime #ttc2years4month #newbiemom

Minta Pandangan Akak² . Tq🫶🏻
5 Balas

Tahniah awk.. boleh g beli acid folic dl ye.. klu ada sejarah kguguran trus g klinik bwk clear blue tu.. or gmbar.. nnti doc akan bg ubat yg perlu di mkn.. klu xde sej tggu lg 2w pun xpe tuk scan.. awal2 ni xnmpk lg kantung.. pe2 pun jaga diri jaga mknan ye awk

Wa’alaikumussalam , tahniah sis👍. Sy dpt result CB 1-2 ni pd 14/7 yg lalu. Trs call pakar O&G & klinik bg tarikh 1st check up pd 21/7 ini. Trskan makan folic acid & stay positive, In Shaa Allah semoga pregnancy journey kita berjalan dengan lancar.

1y ago

Alhamdulillah scan pd 21/7 - nampak kantung 5w pengiraan asal iaitu 5w3d. Dr bekalkan Duphaston utk 2 minggu sbb high risk pregnancy (faktor umur & sejarah keguguran sblm2 ini)

w’salam. clearblue accuracy dia tinggi, so biasanya betul dah tu pregnant 😁 awal2 pregnancy ni keep consume folic acid. dah masuk 8w boleh buat confirmation scan dekat private clinic then boleh call kk utk book appointment buka pink.

1y ago

InsyaAllah. Tq sis🥰.

Insyaallah. Pregnant tu sis. Clear blue ni brand yg bagus. 1-2 tu means sis pregnant 3-4 minggu macam tu lah. Banyakkan berehat, makan asid folic.

1y ago

Terima kasih sis🥰.

tahniah...kompom pregnant..bykkn berehat utk 1st trimester