Cara pujuk baby minum guna botol ??

Assalamualaikum, maaf nak mintak pandangan, baby sy dh 3 bulan.. dah xnk botol hnya ni df je.bfr ni baby nk je botol. Tpi skrg bila masuk botol dalam mulut, terus diam n kluarkn.. mcm mna ya sy nk kerja pun susah lps tu pulak susu badan dh nk kering ni 😟, hmm minta pandangan #firstmom

1 Balas

Tipsnya - Minta suami atau ahli keluarga yang lain untuk feed baby. *Waktu ni ibu kena menyorok daripada baby. Baby boleh sense mom's presence. - Offer masa 1st stage of feeding cue. Jangan offer masa baby dah masuk 2nd and 3rd stage of feeding cue. Mudah untuk baby menolak. Awak perlu ingat juga, tips ni bukan 1 kali cuba terus berjaya. Kena cuba sampai berjaya. Jangan on a first attempt awak give up tau. Goodluck mommy 💪