Tips @ nasihat utk first baby

Assalamualaikum kndungan bru msuk 11 weeks dan bru nk bkak buku pink. Nk mtk ibu2 bgi nasihat utk jadikan peringatan #ingintahu #firstmom

6 Balas

Jngn skip asid folic. Vitamin C. Kalau blh telan susu , telan lah. Eloknya mnum susu HL. Jgn sesekali mnum susu utk Ibu. Sbb kandungan gula tinggi and doktor pon xsarankan. Pastu bnykkan rehat. Tklama dah nk msk tri-2 .. Jaga diri. Banyakkan makan buah tembikai merah utk air ketuban stiasa bnyk. Ank frst sy sllu mkn buah tu . Lahir2 je kulit merah 😂 Yg penting air ketuban tu kena jaga. Mnum air kosong bnyk2. Jaga kebersihan. Kalau ad kputihan better check awal2 tkut bhya pd bby lgi2 kputihan gatal n berbau.

2mo ago

Saya makan tapi loya tekak lepastu sbb ada after taste tembiki tu

jangan skip ubat yang doc bagi hahahah, Saya masa Anak first slamber tak mkn ubat last2 hb low smpai kena masuk drip iron bertubi2

saya pun 11w jugakk. 11w1d, isnin baru nk bukak buku pink. rsenya kene bebel dgn nurse tk ek. seram lak

2mo ago

sy makan folic acid je. apa2 vitamin sy tk de makan. btw kalau nk beli iberet kene check dulu ya?

boleh je makan tembikai. kenapa xboleh ? Awk jgn ikut sgt dlm tiktok tu. Tembikai elok sgt utk tambah air ketuban ye.

yang ni rupanya... ok nt sya nak beli... yang low fat kan

susu HL tu apa

2mo ago

ok