Sapa yg tgh makan skrg lebih baik jgn baca dulu

Assalamualaikum InsyaAllah saya akan menjadi ibu tahun ni due saya 17/12 ni tapi sekarang saya selalu rasa sakit perut sikit2 mau p tandas cirit birit padahal saya tiada makan salah pun saya mkn mcm makanan selalu juga ubat pn saya tak skip tapi balik2 mau ke bilik air dan sakit blkg kalau mngntuk tu normal kn tapi sekejap2 ja saya tidur pastu terbangun sbb baby gerak sakit betul Ada d sini yg pernah berpengalaman bgini ka ? #ingintahu #seriusnanya

2 Balas

normal puan , saya haritu pun ada rasa yang macam tu .. hari tu masa baby nak masuk 30w saya cirit birit juga sampai dah takda tenaga 1hari berapa kali ulang alik pergi tandas start rasa memulas dan cirit birit dari 8pm - pagi pastu ada misi buat lawatan ke rumah kan saya bagitau terus dorang suruh refer hospital sebab takut tanda2 bersalin atau ada bukaan so saya pun pergila memang dah lemah badan dengan takda tenaga lagi dahla naik motor dengan suami hahaha sampai hospital doc buat ctg dan saya kena masukkan air 1botol , syukurlah juga tiada contraction baby pun still aktif lagi .. kalau tidak memang kena masuk wad juga tapi saya taknak huhu sebab hospital tak jauh pun dekat je dorang bagi ubat garam je untuk minum , tapi masih tidak baik juga then saya balik rumah tu suruh suami beli halia saya tumbuk2 sampai lumat minum terus hilang haha sebab minum air garam tak mujarab pun .. itu jelah kalau puan rasa makin melarat cirit tu better pergilah hospital yer ..

2y ago

sis skrg pun masih mgndung ka ?

tanda2 bersalin sis.

2y ago

kemarin teruk sakit harini pula kurg2 tapi saya rasa mcm sakit bhgian bawah ni .. apa2 pn harap doakan saya dipermudahkan bersalin yaa