Anak 7bulan 12hari tanak menyusu (formula)

Assalamualaikum ibu2 semua, nak tanya lahh ada tak ibu2 yg menghadapi macam saya anak tanak menyusu langsung, kena paksa pon still tanak susu. Saya jadi buntu tak tahu nak buat apa dah, sebab saya dah bagi appeton baby drop pon masih tak jalan. Makan dia berselera je, cumanya susu je dia tanak, saya sebagai ibu risau juga. Ibu2 ada tips tak untuk anak kembali nak menyusu? Terima Kasih Ibu2 semua 🥰 #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Sebijik anak saya. Makan dia suka. Tp susu hmm problem betul. Dia minum je susu tp setakat 2oz jelah. Tu pon sejam baru habis. Gap minum susu pulak 4 -5 jam. Sehari nak dapat total 15oz cukup payah. Sama jugak dah bagi appeton baby drop letak dlm susu tp masih sama. Buntu jugak ni. Anak sis minum susu formula apa? Saya plan nak tukar susu tp taktau nak tukar susu apa

7mo ago

Sy guna tukar bebelac..stakat harini kul 3pagi bg hbis 5oz..kul 8.30pagi hbis 5oz..kul 11.30pagi mnum 2oz..td kul 3 bg 2oz sbb dia lps mkn..byk la nk banding hri sblm ni..😅

try tgok tukar susu .kot dia dh rasa lain ..jdi dia dh x suka dgn susu tu. haha ank saya makan kurg kuat susu. skli mnum 7oz. gap 4-5jam. tp bab makan payh skit. sya mnum susu s26.

7mo ago

yaka . . sis dah naik step 2 belum? sbb dlu dia mghrpkan susu je jdi mmg kena beli susu yg sesuai dgn dia..skrg ni kan dh makan jdinya kalau sembelit kita boleh bgi buah buah untuk brak