Minum air gula

Assalamualaikum ibu2. Saya nak minta pendapat ibu, esok saya akan minum air gula untuk pertama kali. Boleh share tips cara minum air gula supaya takmuntah dan bacaan cantik??#ingintahu #bantusharing #firstmom #SeriusTanya #bantujawab

3 Balas

bawa minyak angin, hidu. saya sapu kat mask jadi tak lah sentiasa pegang je minyak angin tu ? kalau boleh tidur, tidur. kalau tak, cuba jalan2, ambil udara luar, deep breath. tapi kalau pening (sugar crash), duduk rehat. jangan tengok phone sangat, nanti pening. malam sebelum tu makan kurma atau apa2 yg high fibre supaya gula digest slowly. kalau boleh exercise, exercise sikit sebelum tidur. terawih pun kira exercise dah, kalau dapat 20 rakaat alang2 lagi bagus ? jangan termakan sahur dengan orang lain pulak. saya hampir nak sahur sekali haritu hahaha. oh and. hari esoknya nanti jangan lupa renew niat puasa ?

3mo ago

Terima kasih ibu.. tula berdebar esok ni,harap semua ok...

Blh standby plastik sis tkut nk muntah ? sy first mnum air gula xtau blh buat jd pening..wktu mnum xde mslh, 5min lps tu dtg pening..ahad bru ni mnum utk kli ke 2..siap stndby plstik dh tp pening xteruk sgt, mild2 je ..sy hidu aromatheraphy oil je..pstu okay..air gula KK mnum time suam oky, klau sejuk2 mmg rse nk munth sikit tp blh tahan

3mo ago

Terima kasih ibu atas pendapat..hehehe memang bwk balm je ni esok?

awak jgn fikir sgt .nnti telan je air gula tu dgn sekali nafas. selepas minum tu nk tnggu 2 jam tu akn rasa sikit pening sikit, better hidu aromatherapy utk hilangkn rasa nk muntah. sya amalkn pati delima Alhamdulillah hb maintain 13.

3mo ago

oh ok sis. terima kasih ye.