Bawah bibir kering dan jadi hitam

Assalamualaikum ibu2, nak mluah sikit 😭 kandungan sya baru 9 minggu 1 hari tpi keadaan bawah bibir jadi kering dan sedikit hitam (contoh sperti gmbar tpi x sehitam itu, maaf ss gambar mlalui google je) ada x ibu2 mngalami masalah sperti sya dan bgaimana cara untuk mngatasinya 😭 ini kandungan second born.. First born x pernah jadi mcm ni..#pleasehelp

Bawah bibir kering dan jadi hitam
4 Balas

Saya pun jadi mcm tu keliling mulut dgn pedih dgn kering panas nyaa sakit tu tuhan jelah yg tahu sbb cuaca panas sangat dia jadi kering lagi teruk pakai cream semua jadi rasa pedih dan panas last last letak ice jaa dkt tempat hitam hitam tu 😌

2y ago

kan sis, pedih sgt.. byk yg kata pembawakan anak.. Takut pla nak tukar2 skincare nti lain pla jadinya.

Saya sis, atas bibir dan bawah mengelupas mcm dalam gambar tu, sampai saya kopek berdarah. Saya sapu lips moisturizer dah elok skrg. Sama 9 weeks 3 days

Saya pun jadi macam ni, tapi sikit je. Tepi bibir sebelah kanan. Memang jadi hitam macam ni. Tertanya tanya juga sebab apa kan.. saya baru 7 weeks

2y ago

kn sya pun mcm tu.. anak first xde pla, ttiba anak second bleh mcm ni..

takut pembawakan anak. sbb stiap kali preggy xkn sama. cuba consult doc mntk check lebih lanjut

2y ago

terima kasih atas cadangan baiknya 🥰