Boleh jadikah pregnant lagi slps gugur ?

Assalamualaikum ibu disini . Saya nak bertanya boleh ke prgnt selepas keguguran . Saya gugur 6 minggu kandung. Wlpn dh sminggu lbh berlalu sy rasa simptom macam prgnt pula . Sy ada pjj dgn husb slps seminggu habis darah . Ada kah akan tinggi prgnt smula ? . Sy masih trauma atas kguguran . Ini kedua kli kandung sy x mnjadi . Jadi saya pikir nak kmbli emosi normal drpd ketakutan gugur . Boleh bantu sy jawab pertanyaan sy ni . #ingintahu

2 Balas

Same sis sye pun dh 2 kali gugur. Ni saye rehat dulu selme 6 bulan. Lepas 6 bulan bru sye plan utk pregnant lagi sbb sye takut pregnant skrg nnti gugur lagi. Sye dh jdi trauma dh 😭

2y ago

Aah betul sye pun mcm tu. Smpai terfkir nk amk ank angkt 😢

boleh terjadi mengandung lagi , fikir yang baik2 je sis. jage kesihatan jangan buat kerja berat. atau sis boleh merancang sendiri dulu.

2y ago

pikir positive je ni . mudahan Allah bagi jalan baik utk hamba dia ni