Morning sickness teruk

Assalamualaikum haii mommy’s, saya nk tnye kandungan sy bru 6weeks.. sy sedang alami alahan yang sngt teruk.. mual& muntah, makanan minum pon x boleh.😥 boleh sy tahu pengalaman momy smua? Ada ke ubt untuk kurangkan alahan saya?#firstmom #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

makan sikit2 byk kali. try makan buah, sayur ,biskut, roti , mee ,bihun. kena cuba mcm2 mknan. ada yg blh msuk ada yg tk. ikut bdn org .. nk hilangkan mual mkn buah oren atau asam ko

1y ago

dah buka buku pink belum? ada makan ubat klinik bg tk? kalau tkde blh p klinik bgtau mngdung nti diorg bg ubt acid folic or vitamin. kalau tkde selera mkn blh tnya klinik mntk vitamin tambah selera makan. sy msa 3 bln mgdung berat turun 3kg doc bg vitamin tmbh selera mkn.