Hb rendah, Dah masuk tri 3

Assalamualaikum hai mommy2.. Ada tak yg ad pengalaman hb rendah waktu pregnant ni. Jika sudi, bole la share apa yg mommy2 buat utk naikkan hb. Risau juga kita ni.. #ingintahu #firstbaby

2 Balas

hi just share pengalaman sy jela masa booking 9.8 je hb ulang jgk klinik hari2 smpai la sy ambik gulsan pati delima sesudu pg sesudu mlm ,pstu on maltofer 3bijik gigit ubat tu sekali mknan in sha allah sbb sy mkn tu ja dr 9 boleh p 12.9 skrg dh 29w hehee lpstu kalau suka minum jus buah boleh p hl punya jus ambik jus buah jambu batu sdp lg la tingkatkn hb kalau ada gdm sy tk sure boleh ke tk tktahu la itu tingktkn bacaan gula boleh tnya misi🥰

1y ago

Terima kasih share pengalaman awak. InshaaAllah saya cuba mana yg terbaik. saya ad minum jus mamariam juga utk topup balik hb tu.. semoga naiklah. And sekarang, saya kerap makan hati ayam ja.

mkn byk hati ayam, kerang, ikan blis, soya original. jgn bli soya kotak..hati ayam sy mkn yg bli kt psr mlm goreng tepung tu. hb low 10.9 dua minggu naik 11.2. btw ada tkr ubt jgk iberet

1y ago

Tula sy makan hati ayam ja ni and makan ubat Dr bagi yg baru. pastu mkan buah jambu n epal byk2. Tq awak for sharing.