Standby baju baby

Assalamualaikum hai mommy nak tanya LA sape kat sini dia baru 27weeks tapi nurse dah suruh standby barang baby dlm kereta? Memang kena standby awal ke #firstmom #ingintahu

10 Balas

yee nurse pun suruh sy siap sedia awal ii pack barang ii. nurse cakap sekarang ramai sgt prem. nurse suruh siap sedia bukan nk takut ii kan kita cuma dia takut incase nak jadi mcm prem moms. sy pun risau gak kdg ii perut rasa mcm senggugut & baby mengeras byk kali dalam sehari tp x kerap pdahal baru 29weeks 😮‍💨

Standby je sis. Saya 28 minggu tak sangka nak beranak. Barang mak takda barang anak takda. Punya yakin akan lahirkan anak 38minggu. Last last anak premature and meninggal. Yg this time semua dah sedia ada dah tinggal nak pack je ni. Sebab sikit lagi nak 28minggu.

Prepare je sis, kalau apa2 senang benda da tersedia, x kelam kabut. Lagi 1 nurse pesan mcm tu, mgkin ada mommies yg x beli brg bby lg ke mcm sy😂, boleh ler beli cepat. Lgpun da masuk 3rd trimester kan.

saya 25 weeks dah settle beli semua barang2 baby lengkap. insyaAllah lagi few weeks nak siapkan hospital bag standby awal2. lepas tu relax tunggu sampai bersalin.

sy dah 29 weeks, x beli brg anak lg,, sbb scan jntina anak xnak tnjuk smpai skrg..ingt dlu nak prepare brg ikut jntina.. jd skrg nak prepare pakaian unisex je..

wkslm ye sis☺️mmg nurse kn suruh stnby awl dlm kete mcm sy 28weeks settle dah semua siap2 letak dlm kete☺️nti sng xyh kelang kabut

wsalam ya. mmg kena standby pun. in case terberanak awal. tp selalunya 30w keatas baru mula prepare letak dlm kereta.

Yup. Memang itu saranannya. Bila dah masuk 28 weeks, nurse dan doktor akan pesan suruh standby barang baby dalam kereta.

Ye mmg kne stndby sis sbb ada org 7buln pn dh brank..lg2 ble dh msuk trimester 3..xslh buat prsiapn awal..

Sy 30minggu blm beli baju bby lg. Bulan depan br beli n stanby brg2 dlm pi utk ke hospital.