Ubat tambah darah

Assalamualaikum hai ibu2 semua,nak tanya boleh ka kalau x makan ubat tambah darah yg kk bagi tapi gantikan dengan buahan2 n makanan yg boleh tambahkn darah? #14week #First_Baby

1 Balas

Cuba bincang dgn nurse sis, kalau x boleh telan ubat tu dia akan tukar. Makanan yg paling bagus utk tambahan darah ialah dr 1)supplement iron tablet tu, 2) sumber haiwan, 3) sayuran hijau and last sekali 4) buah. Pakar nutrisi kk saya bg info. Buah tu last sbb dia more kpd vit C