Tolong bagi semangat mommies

Assalamualaikum dan hi mommies, cerita sy pagi tadi turun darah mcm dlm gambar. Perut pun rasa senggut non stop sampai skrang.. Sy terus pergi hospital siang tadi.. Dr scan atas dan bawah tak nmpak jantung baby preg 8 weeks. Dr suruh dtg lgi 2 minggu scan. Dr sedapkan hati mungkin kecik lgi. Mana tahu lagi 2 minggu dpt tengok jantung baby.. Sy nak tanya ada ka mommies yg ada pengalaman mcm sy? Ada ka selepas 2 minggu dpt tgk jantung baby berdenyut balik?? Pilu ja hati ni tgk mesin scan tadi tak nmpak jantung baby😭 #3rdbaby #Mintasemangatnyabunda

Tolong bagi semangat mommies
1 Balas

Alia masih ada ala-ala pregnancy tak macam morning sickness, tender breast? Kalau yes, mungkin memang perlu tunggu kot. Ataupun cuba buat pregnant test lagi. Kalau masih ada double line, baby selamat je. Banyakkan bed rest, dan jaga pemakanan. Yang penting, doa banyak2 dan yakinkan diri.

5mo ago

preg kali ni tak da morning sickness sis. kalau ikutkan sy preg 11 weeks tapi scan smlm dr detect 8weeks ja sebab tgk dlm scan tu janin pun mcm da aktif. breast pun biasa ja sebab 2nd daughter umr 1thn 4bln fully bf.. nanti sy cuba test upt.. mcm lama betol nak menunggu 2minggu utk repeat scan haishh😣tq sis reply sy.. semoga urusan sis dipermudahkan..