Folic Acid

Hi assalamualaikum. Betul ke tak boleh makan folic acid slps kita makan telur? Ada yg kata tak boleh.. sy tk ingat sebab apa tak boleh. Saya first time jadi mom-to-be. Jadi agak keliru 🥲#firstmom #pleasehelp

3 Balas

asid folid seeloknya awal amalkan masa perut kosong, awal2 pagi untuk penyerapan yg baik, atau jarak kan 2 jam dengan makan or minum

Xjd masalah kalau nk mkn lps telur tp penyerapan x brp la. Awk boleh ambik folic acis lepas 1 jam mkn telur

wasalam. tak pernah dgr pula cm tu.. tak boleh mkn folic asid lepas mkn telur kecuali sis ada alergik.