Hospital Sg Buloh

Assalamualaikum, ada tak mommies yg boleh share experience melahirkan anak dkt Hospital Sg Buloh? 1. Hubby boleh masuk labor room ke? 2. Boleh ke pilih kalau nak ward pertama single bed? 3. Boleh pilih doktor perempuan tak? 4. Kalau FPP, berapa ya? #bantusharing #firstbaby

2 Balas

Boleh rsnya tp masa baby betul2 nk keluar dh. Pasal wad n FPP sy xsure. Doktor biasanya tak boleh pilih. Sy xprnh bersalin sana tp tahun 2018 sy pernah pergi kejap sbb baby kurang gerak, sy tgk ibu2 semua duduk atas kerusi je tahan contraction (termasuk sy duduk semalaman atas kerusi sbb tak ada bilik). Tapi tak tahulah skrg mcm mana.

1y ago

hmm tu la.. saya baca pengalaman yg terbaru pun sama mommies lain ckp mcm tu juga. ada yg smpai 2 hari tunggu nak masuk wad, duduk tidur dkt tempat menunggu tu 🥺

Fpp punya pakej da takde sis sejak covid , saya baru juga ke hosp nak ambil pakej fpp. Tapi kata nya dah diacontinue sejak pkp.

1y ago

ohh ya ke? okok terima kasih share sis.