Baby kecil dalam kandungan

Assalamualaikum. Ada tak kat sini yg baby kecil dari minggu yg sepatutnya. Sy scan tadi ikutkan dah masuk 27w, tapi scan baru 25w. Normal ke? Ada tips nak naikkan berat baby? Berat baby scan tadi dlm 759g. #firstmom #pleaseadvise

2 Balas

ikutkan 759g tu berat untuk 26w, (sepatutnya 760g) tp maybe sbb tak cukup so dia detect jadi 25w. so anggaran saiz beza dlm seminggu camtu la. awak try minum susu, beli fresh milk pun dah ok. kalau takda gdm boleh makan manis2 sikit, tp jgn kerap pulak takut ttiba sangkut gdm pulak.

2mo ago

Okey baik, tq sis ☺️

bile due?

2mo ago

Hujung bulan 5