Baby x nak tidur

Assalammualaikum.anak kedua sy genap sebulan harini.susah sangat nak tidur lena.siang dan malam dia akan bangun menyusu 2 jam sekali.cuba ajar tidur buai pun x lena.letak bawah pun x lena.kejap2 terjaga.susu, sendawakan,pampers bersih, bedung semua cukup.kdg2 rasa stress.#pleasehelp

2 Balas

Hi mommy. Mungkin boleh check kalau perut baby kembung, berangin. Kalau semua ok, takpe mom, setiap baby lain lain. InsyaAllah baby akan get better.

2y ago

mungkin jgk kan...2 minggu ni sy dah mula rutin sapukan baby oil lps mandikan dia dan sy kerap sendawakan baby.cuma yg sy perasan baby saya susah sangat nak tidur dari pukul 10pg-3ptg.selepas dpd tu dia akan tidur tp berjaga setiap 2 jam kemudian utk menyusu.