Minta pendapat mommy semua

Assalammualaikum, saya nk tnya, sekarang ni saya hantar anak 9 bulan dekat pengasuh. Anak akan bangun selalu pukul 7.30am, dan kalau weekend ada saya anak akan meragam untuk tidur pkl 10.30-11.00pagi. Tapi saya perasan yang anak tak akan tidur di pengasuh sampai pkl 12.30-1.00ptg. Soalan saya skrg takpe ke untuk baby 9 bulan gap tidur dia panjang smpai 4-5 jam macamtu? Sebab saya ada cakap dengan pengasuh yang anak biasa akan tidur pagi sekali lagi lepas bangun tdur. Dia bls yang anak ada jadual dia (main, makan,tidur) dekat rumah dia. And dia ada kata anak mgntk cuma taknak tdur. Dia akan tdurkan sekali smua budak2 lain(2-3tahun).Buntu rasa. Sebab nap dia jadi 2 kali sehari je untuk siang. Takpe ke mcm tu?#ingintahu #firstbaby #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

meragam x? kekdg pengasuh ikut sgt jadual, sampai x bagi anak tdo even dh mengantuk meragam.

11mo ago

Saya rasa tak meragam sebab ank suka kawan2 jadi mgkin asyk main2 je. Itula jadi mcm tak kena pulak, pngasuh dh bnyk tahun jaga budak