BUKAAN 1cm , 39minggu tiada contraction

Assalammualaikum, saya kadang2 pelik dgn sesetengah nurse yg mrh2 and xboleh ckp elok2 , act sye ade dtg PAC sbb ade keluar darah dkt jamban masa sye kencing and sakit perut pun biasa2 je.. masa dkt PAC tu pasang mesin CTG apa semua menunjukkan tiada contraction .. masa keluar kertas putih result CTG tu dia boleh ckp kt sye .. Puan ni mmg xde contraction langsung ke (dengan nada suara yg tinggi) siap ckp tu turun tanda je tu darah tu(dengan nada suara yg tinggi) saya pun lah sbb ade keluar tanda lah aku dtg PAC ni untuk cek .. lagipun first baby xde pengalaman .. doktor pun xde pulak lebih2 nk mrh ke apa ke.. Then masa doktor seluk tu ada bukaan 1cm .. doktor suruh balik dulu tnggu ada contraction kuat and turun ketuban dtg balik hospital 🤗 #firstbaby #bantusharing #luahperasaan

2 Balas

Bertabahlah. Situasi begini di hospital gomen amatlah normal 😊

8mo ago

Etika pakaian, etika bercakap, hmm out. Tak semua tp mmg wujud & normal. Kalau tak, takkan org ashik complain benda sama kan. Samalah i pun org gomen juga. Tp check up bersalin semua swasta sebab cukup lah sekali 2. Malas nk harap lebih. Beggars can’t be choosers org kata 😆

Hospital mana ya

8mo ago

yg sye boleh cakap hospital gomen dekat area Kl 😊😌