Makan Dhupaston tapi masih keluar lendir warna coklat/pink

Assalammualaikum ibu2, kandungan saya dah masuk 9 minggu. Haritu scan baby masa 8 minggu lebih dah nampak bentuk badan semua dan jantung ok. Cuma time tu saya dah disahkan doktor, saya ni threatened miscarriage. Skrg saya dok repeat je telan dhupaston dan sampai sekarang masih keluar lendiran coklat/pink tu. Saya tak ada pakai pad atau apa2, just calit guna jari je kadang2 bila nak terbuang air besar atau kecil atau saya nak termuntah ke perut akan rasa tekanan tu kan. Time tu calit guna jari memang ada sikit.. tapi perut tak ada sakit2 senggugut teruk.. saya agak down dan takut ni kandungan pertama saya. Saya nak ke hospital lagi pun saya risau, takut doktor naik rimas asyik muka saya je. Sebab doktor dah pesan time macam ni tak ada apa just alert kalau keluar gumpalan macam daging tu ke baru terus ke kecemasan. Tolong ibu2 saya perlukan positif word & kata2 semangat. Saya baru nak belajar2 nak jadi seorang ibu. #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

kalau bleeding fresh blood and byk x normal. boleh pegi emergency. and wajib total bedrest dulu sampai semua bleeding stop. bgun utk ke toilet je. jgn bersama husband sampai habis 1st trim.

2y ago

total bedrest dulu.