Tapak tangan ada bintik bintik merah gatal gatal

Assalammualaikum ibu ibu maaf nak bertanya , siapa ada pengalaman mcm saya kena kat tapak tangan bintik bintik warna merah tapi dekat dalam bukan kat luar , lepastu gatal sangat n pedih . first kena masa dalam pantang umur anak 2 bulan lebih lama jugak dlm 2 minggu baru ok masa tu tak pigi klinik n guna apa apa ubat , bulan ni dia datang lagi . setiap malam mesti gatal teruk sampai tak tahan pigi garuk dan pedih . Ada jugak pigi farmasi baru baru ni try kot ok tapi dah 5 hari guna takde perubahan masih sama gatal lagi . Btw tapak tangan saya memang jenis berpeluh jadi bila berpeluh bertambah lah gatal tu bintik bintik merah n pedih , susah nak buat kerja ataupun masak gatal pedih lagi lagi bila malam🥹😌 Ada yg pernah jadi mcm ni tak ? #ingintahu #bantujawab

Tapak tangan ada bintik bintik merah  gatal gatal
1 Balas

Waalaikumusalam, pernah kena macamni time pregnant hujung2 due date.. pergi klinik doktor nak ambik darah takut ada problem pada hati (jaundice) tapi result semua normal.. malam je gatal merenyam.. sy standby sikat utk garu smpai biji berair2 tgn.. sama tapak tgn sy suka berpeluh.. sy tak pasti kenapa, lama2 hilan sndiri..

2mo ago

Betul tu sis lama lama nanti hilang sendiri tapi ambil masa jugak lah , tapi tak tahan setiap malam mesti gatal n pedih sampai garuk merah tapak tangan🤣😭