Bismillah. Ibu alami kembung perut tak sepanjang kehamilan? Dan apa yg ibu lakukan?

Assalammu'alaikum . Hai ibu2. In shaa Allah saya nak tanya. Ad tak ibu2 di sini yg sedang @ pernah alami kembung perut sepanjang kehamilan dan bagi yg Muslim , adakah bila semakin usia kandungan meningkat, agak sukar bagi ibu utk sujud dan perlu solat duduk?#seriusnanya #firstbaby #firstmom #ingintahu #bantusharing

1 Balas

waalaikumsalam. kembung perut biasa kalau bg sy. boleh try minum air halia dan lemon suam utk buang angin. kalau solat pula,terpulang pd keselesaan sis. kalau sy,dah 9 bulan pun masih boleh sujud lg,walaupun agak kurang selesa. tp sujud lama lebih² lg ketika solat bagus sebenarnya. tp kalau sis susah nak solat mcm biasa boleh cuba solat duduk.

2y ago

minum air panas 0 pun boleh. panas tu jgn suam,agak² boleh diminum sedikit² tanpa ditiup. mudah²an berhasil.