Keperluan baby

Assalammuaalaikum hai mommy2 sy nak tnye perlu ke standbay barang2 bby dalam kereta ?sbb nnti raya sy da nk 8 bln pregnant 😅kirenye nnti saya akan beraya dia rumah mertua#seriusnanya #firstmom #firstbaby

4 Balas

Ya perlu.. klau kelengkapan bby dh cukup, dah packing dlm bag, trus letak dlm kereta..termasuk jgk brg ibu... Buku pink pun bawak je mna2..sbb ank 1st sy pegi hosp nk check bby kurang gerak skli terus kna tahan sbb air ketuban kurang..nsb baik prepare siap2 brg..trus angkut naik ward je

masa anak pertamaa tu 32 week gitu dah standby semua , biar je dalam bonet keretaa Hahahahah . biasalah excited tunggu baby nak keluar so tak rushing 🤣🤣

Yes sis, disaran kan sgt. takut ada apa2. Jgn lupa bawa buku pink juga 😊

1y ago

ok baik sis thankyou 🌼

sy sarankan sediakan awal² kprluan di lebor room 👍