Baby Breech

assalam. Normal ke dah 34minggu tapi kepala baby still tak turun bawah ? dia masih melintang 😭 ada tips bagi kepala dia turun tak mommyyy ? #bantusharing #pleasehelp #ingintahu

5 Balas

Tips nya sis boleh cuba time solat sujud lama2 inshaallah berkesan. ☺️ sy masa 26 minggu buat detail scan air ketumban kurang , uri duduk kt bawah . Lepas tu sy baca tips waktu solat sujud lama2 mohon pada Allah supaya baby berpusing . 28 weeks scan alhamdulillah kepala baby dah duduk di bawah and uri pun dah naik ke atas ☺️ air ketumban sy pun dah normal .

same..sy pon bby dok melintang lagi..smalam da scan dgn dr o&g bab bby mlintang jelagi...risau jgk...mcm²da buat ..sy redho jee bila dr ckap kalo smpai mase die x mau ikot laluan...tpaksa czer..tp apepon tu semua kuase allah kite buat mane yg trbaik selebihnyaa kite berserah pada allah

Sujud lama lama and pujuk baby setiap hari. Saya haritu mcmtu jugak. Sekarang dah pusing ke bawah kepalanye. And saya amalkan doa baby songsang tu. Sis google je. Saya baca setiap hri sambil usap usap perut.

saya scan time 28 weeks, uri masih dibawah and doktor suruh saya sujud lama2. banyakkan berdoa. borak dgn baby bagi dia gerak. alhamdulillah next check up, kepala baby dah dekat bawah

waalaikumsalam , boleh try time solat sujud lama2 .. buat tiap kali solat .. in shaa Allah berkesan .. pujuk2 baby gak ..