Breastpump

Assalam, hi mommies..salah ke kalau kita nk invest beli BP mahal harga 2k?tp husband xbagi. Suruh beli yg harga 200. Tp kita yg nk guna 2tahun msty nak yg bagus. Lgpun sempat lg nk kumpul duit beli bp tu.#bantusharing #advicepls

1 Balas

wsalam. ni pendapat sy ya. 1st thing most, kena tahu apa tujuan nak beli breast pump. adakah sis bekerja atau housewife. klu sis bekerja, mmg jd keperluan sbb nk buat stock ke pengasuh. klu sis housewife, sy rasa amat membazir disitu. sbb nak jaga demand susu bdn is melalui direct feed actually. 2nd kena ingat setiap breast pump ada waranti, as far as I know 1tahun sahaja. 3rd, suami suggests beli yg 200 sbb xsemua breast pump is suitable with your bentuk breast. klu beli mahal2 then tak sesuai, it's really a waste of money. nk jual balik siapa nk beli kan. me as working mommy, I didn't recommend utk invest smpai rm2k for breast pump only.

11mo ago

Betul👍