EVRA PATCH

Assalam mommies, ada tak mommies yng pakai evra patch sebagai perancang? dia effective tak ya? saya kalau boleh tknk perancang jenis pil atau cucuk ke apa… di mana ya saya boleh dptkan evra patch ni dekt pharmacy ada jual ke? harga dia berpatutan ke? #firstbaby #pleasehelp #firstmom

2 Balas

evra patch ni cara dia bekerja sama je dgn cucuk depo. release hormone yg halang kita dari ovulate. depo tu cucuk masuk dlm salur darah, patch ni hormon tu meresap masuk dlm kulit. & sepatutnya kalau u dah fikir nk ambil benda takda kt KK ni, u study dulu mcm mana nk beli, berapa harga. & kena ingat juga perancang ni sbg 'alat bantuan' sahaja nak jarakkan kehamilan, dah ambil perancang masih kena guna double triple protection.

Tak pernah dengar, sorry.