Alergik Susu

Assalam momies . ada potensi ke baby dah masuk 9 bulan , tetiba elergik susu ?anak saya sebelum ni minum s26 masuk berapa berapa bulan tak ingat . tak lama lepas tu dia jadi cm kat keliling mulut dia cm merah ii . leher pun sama , jadi ruam ii . minum banyak pun berat tak naik . saya pun tukar lah susu lactogen . lama juga minum . tiba ii masuk 9 bulan jadi balik macam minum s26 . saya plan nak tukar susu . agak ii susu apa ye yang okay ? #bantusharing #bantujawab

1 Balas

Sebab anak dah mula makan, kena ambil kira faktor pemakanan sekali. Mulut merah2 tu jadi waktu bila? Boleh jadi sebab air liur, lepas makan tak lap mulut, instant allergy reaction after eating, etc. Tapi boleh lah cuba untuk tukar susu jugak. Susu formula ni memang kena try and error. Saya cuma boleh suggest untuk awak cuba dengan packaging yang kecil dulu.