Air Turun selepas bersama

Assalam. maaf bertnya. skrg baru 14 minggu. saya ada bersama dengan suami setelah hampir sebulan x bersama. . pstu lpas beberapa jam. ada air putih turun . air apa tu ye. ketuban ke apa? tkut plak . nk kata air kencing. tak rasa nk terkucil pun .. tapi xdk rasa sakit atau apa2. darah pun xda. #pleasehelp #firstbaby risau pulak saya. ada tak ada yg pernah jadi mcm sy ?? #ingintahu #firstmom mohon jgn kecam sis. . #bantusharing

5 Balas

Waa’laikumussalam. Maaf sis. Ni berdasarkan pengalaman saya je. Tidak disarankan untuk bersama suami sebelum 16 minggu tau sebab takut keguguran. Lagi-lagi kalau tu first pregnancy. Pasal air yang keluar tu, saya rasa better awak check dengan doktor keadaan janin awak. Diorang boleh check details dengan alat scan pregnancy tu. Macam saya haritu ada keluar darah sikit, saya terus pergi klinik check sebab risau. Alhamdulillah janin tak ada apa. Tapi lega sebab dapat check terus. Dari sis tanya sini, takut benda tu jadi persoalan sampai kesudah sebab kami bukan doktor yang dapat bagi jawapan tepat. Nanti check doktor terus ya 😊

Kena details air yang macamana, air melekit, air kental ke, air mcm putih telur tu ke, biasanya air Mazi, keputihan awak atau air mani suami. itu shj. kadang mmg ia keluar lama sikit after bersama. ketuban waktu 14 minggu ikutkan sikit sgt kuantiti. 😅 macam tak logik.

10mo ago

Sama sama☺️

Baru 14w kan? Biasanya lebihan air mani @ air mazi

Kalau nk lebih tahu pergi klinik terus

Air mani suami kut

10mo ago

Suami tak lepas dlm lagi senang nk explain kt doktor. Pergi je klinik. Doktor lebih tahu dari kami kt dalam ni 🤦🏻‍♀️