Ibu bekerja

Assalam ibu semua.. ibu2 yang bekerja kerja sampai berapa minggu ya.. berapa hari lagi tarikh due date baru ambil cuti.. #ingintahu

8 Balas

sye cadang start 37 week nk cuti dh. sbb nk settle apa yg ptt..sbb sye Induce pd 38week. plus nk rest sblm baby kluar. tp yg geram company ckp if nk apply cuti awl blh tp unpaid leave.. hmm.. so ble dh deliver baru company start kira maternity leave 98hari..

sy week 37 dah start cuti. last kerja week 36. sbb pun due 14/2.better ambik start dr week 37 dah cuti sbb anytime boleh bersalin dr week 37-40. n at least kita ade masa utk rehat, senam, setup brg n readykn minda n fizikal sume

sy due 16.2 start cuti 13.2 cmtu kot.. tgk la kalao tkda tanda lg still keja jeala.. tp kalao sis dh tklarat sgt sis blh rehat awal.. utk persediaan.. hihi sbb skrg 98 hari cuti.. blh amik awal sikit hihi

sy dua anak sebelum ni kerja sampai la nk bersalin..kira nya dah bersalin tu baru la start cuti..anak ketiga ni pun sama kot buat mcm tu..

Skrg 37 weeks, sya due 14/2. Rancang nak kerja je sampai bersalin, tengok pada badan larat ke tak utk keje nanti

Saya start cuti masa 38w sebab company memang bagi ambik cuti 2 minggu sebelum due

seminggu awal dari tarikh due

1minngu before kalau saya