Jangka bayi lahir

Assalam. Hai sy betul2 curious nak tahu. Bayi akan lahir selalunya minggu ke berapa?? Ade ke yang lahir waktu 37minggu kebawah ?? Yg tu dkira pre mature baby ke ? Thanks 😊 #firstmum

2 Balas

semuanya bergantung. bawah 37w dikira pramatang. klu awk pecah ketuban awal atau dh turun darah awal..boleh bsalin masa tu. tapi semuanya tergantung dgn aktiviti ibu.

10mo ago

Ooowh thanks ❤️ tp maksudnya kalau ibu aktif. Ade potensi nk bsalin awal ye ?? Ke mcm mne ??

anak pertama saya 37mggu anak ke2 36mgu 5hari anak ke3 38mgu..alhamdulillah semua ok ank no1 no2 duk dlm wad 2hri dh boleh kluar sebab anak cukup kilo dan sihat.

10mo ago

Alhamdulillah 🥰 sbb sekarang sy dh 32minggu. Kena prepare kalau2 baby nak keluar awal 🤣