Anak saya bru sebulan..saya dah cuba susu novalac lactogen isomil Dugro tak sesuai anak sembelit...

Anak saya bru sebulan..saya dah cuba susu novalac lactogen isomil Dugro tak sesuai anak sembelit ..#firstmom

5 Balas

Baby saya cuma minum dutchbaby jer.Maybe ada ok ada yg tak ok,alhamdullilah anak membuang cam biasa,cuma nak pesan jer kalau rasa najis baby keras tu bukan sebab susu juga sukatan or skop susu tu kita kena alert juga.Kalau najis baby keras kena kurangkan sukatan dia jgn lebih dan jgn kurang.Ni bagi pendapat sayalah sebab anak dah 6 org,semuanya minum duthbaby time baru lahir hingga 3@4 tahun cuma dutchlady jer tak mau try susu lain.Baby saya pun baru 19 hari.Harap ada susu yg sesuai untuk anak sis😉😊

3mo ago

Yer betul,cuba sis try camtu.Kasihan sis confuse cari susu yg mana 1 sesuai dgn baby sis.Seeloknya sis try dulu camna,dutchbaby dah pernah try kat baby ke? Kalau belum sis try dulu kalau 3 oz bagi 2 skop,kalau 2 oz bagi 1 skop.Kurangkan sukatan susu baby,inshaallah harap dpt membantu sis😉😊

try karihome, klau area tmpt sis ada farmasi alpro, boleh beli tester dulu, sy xsure farmasi lain ada ke x .. sy thu ni pun sbb dulu anak sebulan sy dh try 3susu semua x sesuai, minta staff tu recommend susu utk baby, dia ksi tester karihome (100g) ckup utk bancuh 5 - 7kli susu 2oz (xingt brp kli) 🙏 .. alhamdulillah lepas tu tgk anak berak ok, xde alahan ape² kt kulit anak .. so sy terus beli tin 400g rm62, smpai skrg dia minum nk msuk 6bulan dah

3mo ago

sama sama 🥰

try anmumluc. ank sy dah sebulan minum anmumluc alhamdulillah ade membuang n selalu kentut

blom try lg dutchbaby.. okeyh terima kasih sis

Boleh cuba enfalac gentlease