Gatal dan krim steroid

Aslm. Saya gatal satu badan (kecuali belakang badan). Dan jumpa doktor pakar kulit. Doktor bg krim steroid untuk 2 minggu sebab terlampau teruk. Soalan saya, ada tak petua lain atau cara traditional yang sy boleh buat selain bergantung kpd ubat tahan gatal dan krim steroid. #firstmom #13weeks Terima kasih.

1 Balas

Wasalam. Gatal sbb pregnant ke..ramai yg gatal ms pregnant..sy pn..tp xberani pakai ubat pelik2 sis..sy pn pakai krim baby je..mmg xhilang gatal cuma kurang je

7mo ago

5 tahun lepas baru start gatal2. Tp dah 2 tahun tak gatal. Ni naik gatal balik sebab pregnant. Tp saya gatal, garu sampai berdarahhhh. Pakai krim steroid pun atas nasihat doktor pakar kulit. Skrg nak cari alternatif lain. Kot ada tak sini tahu petua2 lain