37 minggu asyik berak

Aslm nk tnya kalau 37 minggu ujung2 ni selalu mengerass,, n sakit perut nak berak,, kentut korang semuaa macm sy jugak ke.. Sy first pregnant ank sulung😌

10 Balas

sy skrg 36w, sy pn prasan lately ni asyik membuang aje, tetiba rasa perut mcm sembelit, nak membuang x puas. smlm jumpa doc, doc ada buat seluk, lps settle seluk, doc ckp " awak dh lama x membuang ke?" haha 😅 sy ckp la "lately ni mcm sembelit plk doc " huhuuu

sy Pon mcm tu sis sekrg. biasa mbuang sekali sehari je. ni dh masuk 37 ni duk ulang alik tnds jugak ni.. perut Pon kerap mengeras pastu duk kentut². huhu cmpur ngn nervous jugak ni sbb Anak 1st.

Sye pun start 33weeks perut kerap memulas nak berak je...now dah 34w nak masuk 35w lagi kerap nak berak je..ade masa rasa sakit senggugut manja2 cmtu..

Sayaaaa ponn kerap mmbuang pdhal sblm ni smbelit kalau x mkn buat prune. Tnye2 org, dorg ckp tu tnda nk bersalin dh. Aslkan bukan cirit birit okay je

10mo ago

tak silap sy cirit birit tanda brslin jugk klo dh hujung ii prnh terbaca, maaf klo silap

Dah nak bersalin tu. Elok la dia kasi bersih perut so tak ada la terberak masa meneran baby nanti. Goodluck sis 💪🏼❤️

Sama lah. Asyik nak tberak je, saya jenis jarang berak 2hari sekali . Tapi skg ni nak masok 37w asyik nak berak je 🫠

Sya start 34minggu sampai la skrg 35minggu 2hari . asyik keluar masuk tandas ja berak2 dan kencing2

sis berak tu sehari banyak kali ke ? saya pun 37w tp saya mmg tiap hari berak sehari sekali .

10mo ago

ouhh yeke kalau rasa nak berak n memulas mengeras kerap sangat better sis pergi check lah risau jugak nk teran berak lain pulak keluar . saya sekarang pun dah start jugak mengeras kejap² je tp kalau time nak berak tu takde rasa apa . mmg betul nak berak .

orang kata kalau dah kerap berak pun tanda2 nak bersalin. pergi hospital je sis.

tanda2 nak bersalin tu. mungkin dlm seminggu gitu InsyaAllah baby keluar😂

10mo ago

yeke..hihi..sy ni dlm sehari 2-3 kali membuang..tibe² rase mcm eh..rase xsembelit dh..sy terpikir adakah sbb sy minum air sunquick masam² sbb nk cmpur dgn ubat air kencing kotor tu...emm..