Charlie atau kayap?

Asalamualaikum.hye mommy2 semua sy nk tnyaa dlm ni ad x anak mommy2 jd mcm aank sy ni? Sy buntu sgt nk kn kepastian sbb sy dh bawak ank ke klinik swastaa tp doctor ckp anak sy kena ruam pnas sbb musim lani panas dia kata.. tp sy rasa mcm tak sbb yg jd kat anak sy ni mcm melecur dan melembung brisi air lepastu dia merebak jd kat tmpat lain pulaa..Tujuan sy tnya ni untuk nk tau kot ad yg pernah jd mcm ank sy dan ad tak petuaa dan cara untuk pulihkan anak sy ni.btw umor anak sy bru 10months so doctor hnya bg ubt spu calamine losyen dn ubatt spu jnis tiub yg ad antibiotic sikit.. tp hnya boleh spu di blakang bdan sja sbb krim tu kn bracun dan anak sy jnis suka letak tangan dlm mulut.. yg jd tmpat lain sy hnya spu bedak sejuk..boleh tak beri petuaa ap yg perlu sy buat..#SeriusTanya #bantujawab #First_Baby #firstTime_mom

Charlie atau kayap?
1 Balas

saya dulu sapu nipis hydrocortisone 1%, boleh cepat okay sbb ada steroid. bila dh okay nnti, bru sapu calamine tak perlu hydrocortisone tu dah. sy akan kerap mandikan anak & biar tak berbaju. tgn anak sy pakaikan mitten kejap walaupun dh 8 bulan masatu.

4mo ago

Owh tq sis