Anak di luar nikah, bukan warga negara Malaysia, tidak pernah chek up ke dokter/ klinik, bantu jawab

Asalamualaikum semua, nk tanya.. sya orang luar yg tgh mengandung anak di luar nikah, boyf saya warga negara sini, dia mau tangung jawab tapi tak tau mcm mana kalau nk lahirkan anak dkt hospital kerajaan/ swasta? #bantujawab #ingintahu

3 Balas

boleh pergi klinik kesihatan untuk bertanya mcm mana cara nak buka buku pink bagi yg mengandung ank luar nikah / bukan warganegara nanti nurse2 akan bagitau syarat2 / bayaran yg perlu dibayar untuk setiap checkup . Jgn malu nak bertanya nurse2 kat klinik kesihatan sbb dorg tak marah pon kalau kita dengar setiap details yg dorg bagitau

ya bagus p klnik tanya dlu apa perlu.. satu lagi kandungan masi awl bole nikah kampung.. asal smua lengkap la.. yng pnting mau klnik demi c bby kesian xda surat bby.. biasa bby lahir ikut mak dia tu srt lahir wrna pink bkn warganegara la.. aada srt nikah kmu bole tnya jpn apa prlu lau mau daftar lewat ank

buku pink buka x??kandungan berpa weeks dah??,klu msih bru..ajk nikah..