Buaian Bayi

Asalamualaikom,nak Tanya bila nak masukkan baby dalam buaian baby,kena alaskan kain ape2 ke macam kain bedung?atau boleh masukkan dia macam tu saja?

2 Balas

Kalau anak awk kuat gerak kiri kanan atau pandai nak pusing badan x digalakkan untuk letak alas mcm kain bedung di bawah risau anak pusing nt muka tertutup susah nak nafas. Tp kalau anak kuai2 dalam buai tu macam anak sy, sy letak alas jgk towel tebal sebab kalau sy x alaskan badan anak mcm x selesa mgkn kain buai besar sgt kot. Tp setakat ni beralas okey juga la anak pun selesa. Tnggu badan anak dah besar dan kuat skit nt saya buka alas tu risau bila dia dah pandai pusing tu..

9mo ago

Terimq kasih

klu bby masih bedung, sy bedung mcm biasa dan letak dlm buai. klu dh cerai bedung, biasanya sy bg kain kecil mcm selimut mini utk dia peluk.