Perancang keluarga ?

Asalammualikum Hai Mummy , Saya kena ambil perancang .. tapi saya ada baca kalau yg injection 3/6 bulan tuu berat naik banyak .. kalau pil pula nak kena dtg tiap bulan checkup … mummy banyak ambil yg mana 😭 nurse cakap saya kena ambil sbb saya ada kencing manis tak boleh mengandung dlm masa 2 tahun atless .. tapi saya kalau boleh takut dah mengandung 😭#firstmom #seriusnanya #firstbaby #perancang

1 Balas

waalaikumsalam. saya ambil injection depo dah setahun setengah takde naik berat. turun lagi ada la. mungkin juga sbb breastfeed. jerawat pun jarang naik. emosi pun stabil ☺️