tanya

Apa bener kalo baby harus dibedong biar kakinya bs lurus trus??

7 Tanggapan

Mitosss bayi mah emg kaki ny seperti itu nnti klo tmbh usia dia akan mmbentuk sendiri bentuk kaki ny bedong kan fungsi ny cuma menghangatkan apalg sekarang lg musim ujan bedong aja tpi jgn kenceng2

bedong cumn biar bayi hangat bu, kalau mslh kaki bayi yg suka ditekuk krn dia terbiasa posisi seperti itu pas di dlm rahim nanti juga lurus dengan sendirinya...

5y ago

🙏

Bedong fungsinya buat menghangatkan bun bukan meluruskan kaki. Nanti juga kakinya lrus sndiri ko

Mitos, bedong tuh biar hangat jd pas ngebedong gak perlu maksain kakinya harus lurus, malah bahaya

Kalau masih bayi kakinya emng klihatan bengkok tapi nanti lurus sndiri bun

Bedong fungsinya utk menghangatkan bun

mitos bun

5y ago

kalau ada yang nyinyir cuekin aja bun😁 anak saya di bedong 3 minggu doang bun, soalnya rewel kalau di bedong..