Cara naik berat badan baby

Apa lg tips/cara mau naikkn berat badan baby? Full breastfeed. Susu byk lg, bgi nyusu stiap 1 atau 2jam, waktu tdur mmg jaga dah, sebelah mlm smpai subuh tu mmg sy bgi nyusu dah, sy sendiri pn mnum susu. Mmg ini la rutin dri dia lahir. Apa lg yg sy blm try? Ank bru 3 bulan. masuk bulan ke 3 ni sy tgk berat badan ank mcm slow nk naik berbnding first n second month. Risau pula nti appointmnt 4 bulan. Stakat sy timbang berat ank ni masih maintain je dri yg 3 bulan tu, x naik2 lg.

2 Balas

bb nyusu sebelah2 lama x smpai kosong

4mo ago

Ya mmg bgi nyusu lma sebelah dlu bru tukar utk next pnyusuan