susu formula baby 10bulan+

apa jenama susu yang mengenyangkan dan dalam masa yg sam tambah brrat badam anak usia 10bulan ya..anak sy balik2 nak nyusu badan sja tapi susu badan x bnyk .mkn bubur kurang .buah pun sikit sja dia mkn . dia nmpk sngt lapar tapi x nak mkn . just nak susu sy .klw biskut org tua bnyk pula dia makan tapi risau nak bagi selalu biskt org tua . sbb gandum bergluten x baik . #firstmom #SeriusTanya #ingintahu #bantujawab

3 Balas

Mungkin baby gatal gusi, cuba bagi makanan sejuk dulu sebelum bgi bubur nasi. Contoh : puree buah mangga yg dh sejuk, yogurt. Baby tu nk susu sbb dia lapar.. boleh cuba bagi roti wholemeal, biskut baby organik. Ataupun bekukan mainan gigit dia pastu bagi dia gigit.

3w ago

ada jgn bagi roti tu pun sikit sja mkn

susu fm bergantung pd penerimaan bby sndri. sbb tu kena try and error. part mkn, ibu perlu pelbagaikan menu, finger food supaya bby kenal banyak tekstur.

adik boleh cuba bg minum susu formula campur nestum dan suap dia guna syringe. macam akak, kak guna susu dupro 1-12 nak bg berat naik