Anak ada eczema

Ank sy dah 6bulan, start 4bulan bdn dia ada merah2. Dah jmpa Dr, Dr dah srh beli ubat khas utk ank. Lpas ank pkai ubat tu merah kat bdn mmg kurang, terutma kat kepala, belakang & tgn. Tapi kenapa yaa bila dia dah sembuh, merah2 tu dtg balik🥲sy ksian kat ank, hritu dah okay, kulit pun dah cantik tpi skg timbul balik🥲 eczema mmg mcm ni ke kjap2 baik kjap2 dtg balik🥹 #SeriusTanya #SeriusTanya #bantujawab #fyp#fypviralシ #firstmom #firstmom #firstmom

1 Balas

Betul. Lagi2 faktor yang triggering eczema tu. Anak awak alah dengan apa? Macam adik saya kategori mild eczema. Dia alah dengan habuk. So bila persekitaran sekeliling dia berhabuk, eczema dia triggered.

2mo ago

That's great! Adik saya pakar buat allergy test. Senang terus dapat tahu. Now eczema dia controllable. Kena selalu bersihkan sekeliling dia. Oh ya! Satu lagi kena keep moisturize skin baby. Bila kering nanti jadi lagi teruk. Anak awak ada pakai apa set mandian/lotion/moisturizer tak?