Sleep training bayi mengamok

Ank masuk 6 bulan ni sy dh start sleep training.klau bg botol susu ke pok bontot die x nk tido.msti mengamuk golek2 kt katil dlu sblom tido.last2 die tido sndri.normal ke baby asyik mengamok sblom tido? Sblom ni die tido pkai buai nenek die jaga.tp kali ni sy mmg nk stop dh buai sbb dh besar #sleeptraininganak #SeriusTanya #ingintahu #firstmom

2 Balas

usually bby mengamuk sbb overtired dan xdpt environment tidur. 6bln xsalah pun tidur buai, asalkan dia bln tidur bawah. mcm ank sy, mmg latih tidur buai dan bawah...dan dia sndri reject buai masa 1y7m. skrg buai dia adik yg pakai...